Фуршети: правила організації, основні страви, обладнання
Фуршет — вид банкету, де на столі присутні, в основному, холодні закуски. А так як з французького «la fourchette» перекладається «вилка», то саме цей інструмент можна назвати «робочим» в форматі подібного застілля. Найчастіше такий спосіб організації заходу вибирають для неформального спілкування: корпоратив, випускний вечір, зустріч однокласників.

Види фуршету:

ділової — проводиться зазвичай між тривалими нарадами;
фуршет-коктейль — організовується на відкритому повітрі, основу меню складають напої. Підходить для неформальних зустрічі ділових партнерів;
бранч — шведський стіл між сніданком і обідом;

Етикет
У більшості країн Європи спізнення на фуршет можна назвати ознакою поганого тону. Однак, наприклад, у США з’являтися в кінці заходу не варто. У зв’язку з тим, що під фуршетом зазвичай розуміється діловий захід, відразу потрібно обмовитися, що для нього заздалегідь визначається дрес-код. Якщо в запрошенні форма одягу не вказана, то найбільш доречним буде діловий костюм. Якщо ви шукаєте фуршет канапе заходьте до нас на сайт канапешкин.рф.

Що стосується оформлення залу, то столи для фуршету вибирають більш широкі і довгі. Вони накриваються скатертинами-Мальтон, які практично повністю закривають ніжки столу. Дуже важливо, щоб кожен гість, підходячи до столу, відчував себе комфортно і вільно міг взяти все, що йому сподобається.

Строгий стиль простежується і в розташуванні столових приладів. Тарілки стоять стопками по 10 штук на краях столу, з лівого боку від них розташовуються вилки, з правого — ножи, позаду — фужери, стопки, келихи. Тарілки із закусками, які вивозять зал за допомогою візків для ресторану, ставляться за столовими приборами. Найчастіше вони являють собою велику кількість маленьких холодних закусок, хоча можуть подаватися і 2-3 порційних гарячих страви. Порядок розстановки страв також строго визначене. Спочатку ті, що не втратять свого вигляду і якості, потім заливні, масло й ікру. По краях столів розставляються алкогольні і десертні напої, соки в скляних глечиках.

Меню фуршету залежить від сезону і гастрономічних уподобань гостей. Кількість страв визначається з розрахунку 500 грам на одну людину.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here